Rolleiclub
Image default
Bedrijven

De kwaliteit van je leven verbeteren

De kwaliteit van je leven is voor iedereen anders. Waar de één gelukkig is met een leven zou de ander met hetzelfde leven zich doodongelukkig voelen. Uit onderzoek blijkt dat geld inderdaad niet gelukkig maakt als je er veel te veel van hebt, maar genoeg geld om geen zorgen te hebben werkt dan weer wel. Ook is er een basis die voor iedereen van belang is. Zorg dat je een doel voor ogen hebt om mee aan de slag te kunnen, en dat je goed om je lichamelijke en geestelijke gezondheid let. Maar wat kun je daarna nog doen voor jezelf?

Dromen

Ga van je dromen na of ze je daadwerkelijk gelukkig zouden maken. Waar de één wegrent van haar problemen door de illusie te hebben dat een leven op Bali beter zou zijn dan een leven in Nederland, denkt de ander misschien dat hij enkel moet werken om de nieuwste TV te kunnen betalen. Van zowel materiele dromen als fantasieën van een beter leven kun je jezelf afvragen of het echt iets is van je hart. Vaak wil het hart namelijk maar één ding echt: Gelukkig zijn.

Ondersteuning en leren motorrijden

Veel mensen komen dan ook tot de conclusie dat een verrijking van je leven ligt in tijd maken voor die dingen die jij echt belangrijk vindt. De één wilt misschien leren motorrijden om een gevoel van vrijheid en rebelsheid na te jagen, de ander zou meer willen leren over tuinieren. Dit is een manier om jezelf en je eigen ontwikkeling te ondersteunen.

Een andere manier is door jezelf letterlijk meer vrije tijd te gunnen en die dingen die je het echt niet leuk vindt te elimineren. Denk hierbij aan een huishoudelijke hulp die alles voor je poetst. Ook een oppas voor de kinderen kan je één of twee dagen in de week meer vrijheid geven om te doen wat je wilt. Ga na waar je echt behoefte aan hebt en ben niet bang om toe te geven wat het precies is. Zo kan leren motorrijden jouw leven verrijken.

https://nieuwsbeest.nl/leren-motorrijden/