Rolleiclub
Image default
Gezondheid

Hoe beoefen je een gecontroleerde ademhaling

Onze ademhaling is de belangrijkste link naar onze gemoedstoestand.  Als we gestrest, bezorgd of angstig zijn, wordt onze ademhaling sneller en oppervlakkiger. Wanneer we ons kalm voelen en in vrede met onszelf, gebeurt het tegenovergestelde: onze ademhaling wordt langzamer en dieper. Een gecontroleerde ademhaling kan ons helpen deze emoties te transformeren op een manier die een onmiddellijk effect zal hebben op onze geest en lichaam.

Wanneer we ons gestrest, bezorgd of angstig voelen, is het eerste wat we kunnen doen, ons concentreren op onze ademhaling. Lang en diep inademen door de neus en uitademen door de mond kan ons helpen om te kalmeren en ons te concentreren op het huidige moment. Het is belangrijk dat we ons bewust zijn van hoe we ons voelen als we gestrest begint te raken, zodat we een gecontroleerde ademhaling kunnen gebruiken om ons te helpen.

Controle over je ademhaling is een eenvoudige maar effectieve manier om stress en angst te verminderen. Het kan overal en altijd worden gedaan, en het kost maar een paar minuten om te leren hoe je het effectief doet. Als je nieuw bent met gecontroleerde ademhaling, begin met elke dag een paar minuten te oefenen. Je zult al snel zien hoe het je kan helpen je kalmer en meer ontspannen te voelen in je dagelijkse leven.

Hier zijn enkele tips over hoe u een gecontroleerde ademhaling kunt oefenen:

-Zoek een comfortabele plek om te zitten of te liggen.

-Leg een hand op uw buik en de andere op uw borst .

-Adem langzaam in door je neus, laat je buik uitzetten.

-Adem langzaam uit door je mond, laat je buik zakken.

-Focus op het nemen van diepe, gelijkmatige ademhalingen

-Doe dit gedurende 5-10 minuten.

Controle over je ademhaling is een eenvoudige en effectieve manier om te ontspannen en de geest te focussen. Het kan overal en altijd worden gedaan, en met slechts een paar minuten oefening, zul je al snel zien hoe het kan helpen stress en angst in je dagelijks leven te verminderen. Probeer het vandaag nog!

https://www.aeroxspecials.nl/verschillende-technieken-om-jouw-ademhaling-te-controleren/