Rolleiclub
Image default
Gezondheid

Dry needling in Veenendaal ter vermindering van whiplashklachten

Een whiplash betreft een letsel aan nek en/of rug wegens een gebeurtenis waarbij uw hoofd krachtig vooruit en achteruit werd bewogen. Sommigen zijn snel van de klachten af, anderen gaan een traject van maanden tegemoet. De focus op triggerpoints is erg succesvol gebleken. Dry needling wordt in de buurt van Veenendaal door Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede aangeboden. De behandeling staat doorgaans niet op zich, maar wordt veelal gecombineerd met manuele therapie en eventueel farmacologische interventies.

Wat gebeurt er na een whiplash?

De whiplash behoort, geheel onterecht, nog steeds tot de meest onderschatte syndromen. De klachten ontstaan omdat er door de heftige en plotselinge beweging triggerpoints binnen de spiervezels ontstaan. Triggerpoints zijn eigenlijk pijnlijke spierverkrampingen die een goede doorbloeding verhinderen. De pijn straalt doorgaans ook uit. Verder kan het stijfheid, krachtvermindering en bewegingsbeperkingen opleveren en kunt u na de behandeling wat vermoeidheid ervaren door het vrijkomen van opgehoopte afvalstoffen uit de spierknopen.

Onderzoek voorafgaand aan een eventuele behandeling

Of dry needling in Veenendaal voor u mogelijk het gewenste resultaat oplevert, zal een hierin gespecialiseerde fysiotherapeut van het eerder genoemde centrum kunnen bepalen. Voorafgaand aan een eventuele behandeling wordt altijd grondig onderzoek uitgevoerd. Een uitgebreide intake geldt overigens voor alle behandelingen die bij dit centrum worden verzorgd, van manuele therapie tot neurorevalidatie en fysiotherapie bij diabetes. Zoals genoemd wordt dry needling vaak gecombineerd met andere specialisaties zoals manuele therapie, maar ook medical taping.

Fysiotherapeutisch centrum behorend tot eerstelijnscentrum

Bij Centrum voor Fysiotherapie Beatrixpark in Ede kunt u voor zowel conventionele als onconventionele fysiotherapie terecht. Behandelingen als fysiotherapie bij diabetes behoren tot de eerste categorie, terwijl dry needling in Veenendaal tot de tweede behoort. Het brede behandelaanbod wordt mede mogelijk gemaakt door het feit dat de praktijk bij het Eerstelijnscentrum Beatrixpark is aangesloten. Het centrum is de grootste praktijk van Ede en biedt meer dan de meeste andere praktijken. De in groepen gegeven fysiotherapie bij diabetes is daar een voorbeeld van.