Rolleiclub
Image default
Bedrijven

Comfortabel licht op je werk

Hoe werknemers zich voelen, heeft deels te maken met de verlichting. Verlichting is vrijwel niet te missen in een bedrijfspand. Voor een algehele goede sfeer, dient er fijn en comfortabel licht te zijn. De medewerkers hebben ook een hoger gevoel van welzijn als er helder en aangenaam licht is op kantoor. Er is sprake van meer energie en daardoor liggen de prestaties hoger. Bedrijfsverlichting is wat dat betreft een groot onderdeel van een fijne werkomgeving. Niet alleen het concentratievermogen blijft op peil, ook de kijkomstandigheden van werknemers worden beïnvloed met de keuze voor de verlichting van een pand.

De wet en ledverlichting

Ledverlichting bedrijven is verplicht voor een hoop ondernemingen die allen vallen onder de Wet Milieubeheer. Het gaat eigenlijk om bedrijven die minimaal 50.000 kWh verbruiken op jaarbasis. Ook ondernemingen die veel gas verbruiken (het gaat hierbij om minimaal 25000 kubieke meter gas) op jaarlijkse basis hebben te maken met deze wet- en regelgeving. Er dienen maatregelen ingezet te worden zodat deze ondernemingen kunnen besparen op energie. Ledverlichting bedrijven is hier een essentieel onderdeel van en eigenlijk is het raadzaam voor alle bedrijven om over te stappen op ledverlichting.

Als bedrijf zijnde voor ledverlichting kiezen

Ledverlichting speelt toch wel een grote rol als het gaat om verlichting voor bedrijven, zou je wel kunnen zeggen. Ledverlichting brengt aardig wat voordelen mee voor een bedrijf. Led is efficiënter, veiliger en heeft een langere levensduur. Led kan branden zonder dat er ongelukken ontstaan en genereert hiermee dus niet of nauwelijks warmte. Dit betekent dus erg veel veiligheid. Ook heb je met led niet het probleem wat zich wel voordoet met tl-buizen, namelijk het vele knipperen. Bij tl-buizen moeten je ogen net wat harder werken, doordat ze scherp moeten stellen. Bij ledverlichting is dit geen belemmering. Je kunt dus met volle concentratie blijven werken. Hierdoor blijf je scherp en ligt je productiviteit hoger.

De beste keuze voor jouw bedrijf

Elke situatie is uiteraard uniek en elk bedrijf verschilt. Ledverlichting bedrijven is niet alleen praktisch, maar ook sfeer verhogend. Je creëert in principe sfeer. Doe wel eerst onderzoek voor je overstag gaat. Er is vandaag de dag enorm veel keuze en je kunt het beter in één keer goed aanpakken.

https://firefly.online/bedrijfsverlichting/