Rolleiclub
Image default
Dienstverlening

Het belang van goed steigermetariaal uitgelicht

Steigers worden heel erg veel gebruikt, maar het belangrijk om niet te vergeten dat je altijd goed materiaal nodig hebt. Als je een klus gaat uitvoeren waarbij je gebruik moet maken van een steiger, dan zijn er heel veel dingen waar goed op gelet moet worden. Bij de aanschaf of huur zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Het is vooral belangrijk dat je de juiste soort hebt voor de klus die jij wilt gaan uitvoeren. je moet vragen stellen zoals hoe hoog moet het zijn en welk materiaal heb ik nodig. Als je weet wat voor materiaal je nodig hebt dan ben je nog niet klaar. Het materiaal moet namelijk ook van goede kwaliteit zijn. De goede kwaliteit is heel erg belangrijk bij het materiaal. De opbouw is net zo belangrijk als het goede materiaal. Als je goed materiaal hebt dan betekent het nog niet dat de je veilig kunt werken. Met het goede materiaal moet je de constructie goed opbouwen. Je wilt niet dat je van de constructie valt van 15 meter hoogte. En dat gebeurt wel als de constructie niet goed is opgebouwd. Als het niet goed is opgebouwd dan kan het uit elkaar vallen of omvallen. Bij Steigerdeals is alles van zeer goede kwaliteit.

Ongelukken voorkomen

Met goed steigermateriaal kun je heel veel ongelukken voorkomen. De meeste ongelukken Gebeuren door slecht materiaal of door het verkeerd opbouwen. Daarom is er een speciale wet en regelgeving voor gemaakt. Dit zorgt ervoor dat alles aan bepaalde eisen moet voldoen. Als het aan de eisen voldoet, dan betekent het dat je er veilig gebruik van kunt maken. Steigers moeten aan de NEN-EN 1004 norm voldoen. Het is ook belangrijk dat een specialist alles eens per jaar komt controleren. De specialist kan dan controleren of alles nog aan de eisen voldoet.

Laten bouwen door een specialist

Goed materiaal is heel erg belangrijk, maar dit is niet het enige waar je goed op moet letten. Je kan namelijk het beste materiaal hebben, maar als het niet goed wordt opgebouwd heb je er helemaal niks aan. Daarom moet het worden opgebouwd door een expert. Als je een huis gaat bouwen met een steiger die niet stevig en stabiel is, dan wordt het huis ook niet stevig en stabiel. Een goed opgebouwde steiger is dus de basis van jouw klus. Als de basis niet goed is kan je de klus ook niet goed uitvoeren. Schakel daarom een expert met een certificaat steigerbouwer a of b in.