Rolleiclub
Image default
Bedrijven

Een puincontainer huren

Je gaat binnenkort verbouwen of je bent net verhuisd. Er is veel werk aan de winkel. Hierdoor krijg je automatisch ook veel puin, puin wat je niet kunt gebruiken. Je wil natuurlijk wel dat je huis meteen gebruikt kan worden gedurende de verbouwing of dat het in ieder geval netjes blijft. Je kan er dan voor kiezen om je puin zelf weg te brengen. Je laadt het puin in de auto of in de aanhanger en gaat naar het stort. Opzich een prima oplossing, maar niet als je veel puin hebt. Je moet dan vaak heen en weer rijden. Dit kost onnodig veel tijd. Het is dan verstandig om het puin afvoeren dan op een andere manier te doen.

 

Container huren, puin afvoeren

Voor het puin afvoeren kun je een container huren. Deze container staat recht voor je deur, waardoor het je een hoop ritjes naar het stort bespaart. In de container mag beton, metselwerk, steen, grind, klinkers en natuursteen en kalkzandsteen. Let op, want er zijn ook een aantal dingen die niet in de container mogen. Zo mag asfalt en dakgrind er bijvoorbeeld niet in.

 

Formaten

Twijfel je nog over het formaat? Dan kun je kiezen uit een aantal formaten. Zo heb je de 3 m3, de 6 m3, de 9 m3 en de 9 m3 gesloten. De eerste twee formaten zijn goedkoper dan de laatste twee formaten. Voor de eerste twee formaten zit je tussen de €132 en €142 euro in en voor de laatste twee tussen de €206 en de €210 euro exclusief btw. Kijk bij het formaat goed hoeveel puin je erin af mag voeren. Maak een schatting van hoeveel puin je zelf gaat afvoeren en kies dan een container die net iets groter is. Uiteindelijk wil je meestal toch iets meer afvoeren dan je zelf had bedacht van te voren.

 

https://afvalcontainersdrechtsteden.nl/puincontainer-huren/