Rolleiclub
Image default
Sport

Diversiteit in de sportscholen in Nijmegen

Nijmegen is een stad die veel verschillenden mensen en ondernemingen aantrekt. Dit komt omdat Nijmegen voor iedereen wat te bieden heeft. De studenten hebben genoeg keuze om te studeren en de ondernemers om door te groeien. De sportscholen in Nijmegen zijn ook deel van de ondernemingen die in Nijmegen door willen groeien. Nu zijn er ongeveer 30 sportscholen in Nijmegen en sporten er overal mensen. Maar wat is nu het verschil tussen de sportscholen in Nijmegen?

 

Verschillende sportscholen in Nijmegen

In Nijmegen zitten, zoals al eerder benoemd, ongeveer 30 sportscholen. De meeste sportscholen bieden de basisactiviteiten aan. Denk hierbij aan fitness en groepslessen. Toch onderscheiden ze zich van elkaar. Zo bieden er maar 5 van de 30 sportscholen groepslessen aan, 5 sportscholen die een personal trainer in dienst hebben en 4 sportscholen die cardiofitness aanbieden. Zo zie je dus dat je ondanks dat je allemaal een sportschool bent, je jezelf toch kan onderscheiden en er dus meer dan 30 sportscholen in Nijmegen plaats kunnen vinden. Naast de algemene diensten die de sportscholen aanbieden zijn er ook twee diensten die er uitblinken. Dit zijn fysiotherapie en krachttrainingen. Er zijn maar liefst 2 sportscholen in Nijmegen die zich focussen op krachttrainingen.

 

Aan welk budget moet ik denken bij de sportscholen in Nijmegen?

De prijzen die de sportscholen in Nijmegen vragen zijn verschillend en zullen per pakket, onderdeel en sportschool anders zijn. Nijmegen is een studentenstad en daarom betalen studenten bij diverse sportscholen maar 13 euro voor een maandelijks abonnement. Als niet student zijnde betaal je gemiddeld tussen de 20 en de 30 euro. Dit verschilt natuurlijk per sportschool in Nijmegen. Er zijn namelijk ook sportscholen waar je als niet-student 18 euro betaald voor een maandelijks abonnement. Wel betaal je daar vaak eenmalig inschrijfgeld. Dit is ongeveer 25 euro. Zoals ik eerder benoemde is er een soort training die maar door twee sportscholen wordt gegeven. Namelijk krachttraining, bij krachttraining werk je vooral aan de core van je lichaam en focus jij je op je spieren. Doordat het niet zo algemeen is als een algemene sportschool en er dus op een andere manier les wordt gegeven, andere materialen gebruikt moeten worden en ze nog bezig zijn met groeien liggen de prijzen voor krachttraining bij beide sportscholen hoger. Denk hierbij aan een begin bedrag van 59 euro per maand.