Nederland, broodland

Snel even een plakje brood met hagelslag of een bolletje met een sneetje kaas. Of zo’n lekker krentenbolletje met roomboter, we kennen het allemaal. Het is makkelijk te maken voor die pauze tijdens school of op het werk. Maar wat zit er nu eigenlijk in het brood waardoor vele diëten aangeven dat je brood beter kunt laten staan? De opbouw van brood, net als pasta en aardappelen, zijn glucosemoleculen. En glucose wordt uiteraard omgezet in suiker. Glucosemoleculen en zetmeel hebben dezelfde bouwstenen als suiker. Dit wordt in je darmen weer omgezet en wordt opgenomen in je bloed. Omdat je bijna elke dag brood eet krijg je dus te veel glucosemoleculen, oftewel suiker binnen.

Gezonde broodvervangers

Moet je nu dan de hele dag honger lijden? Uiteraard is dat gelukkig niet nodig. Er zijn namelijk tal van goed vullende gezonde broodvervangers. In de ochtend is een bak warme havermoutpap een zeer goede vervanger. Naast dat je je koolhydraten binnenkrijgt, zorgt het voor de opstart van de maagstreek. Omdat je warm eet in de ochtend wordt je maag warm en kan die het voedsel beter verteren. Voor de lunch kun je kijken naar een salade met noten en avocado. Nu hoef je gelukkig niet als een konijn elke dag sla te eten, want er zijn daarnaast nog tal van andere gezonde broodvervangers. Verder kijk je ook naar een meer persoonlijk dieetschema, want iedereen is anders en heeft andere voeding nodig. Dankzij het volgen van jouw eigen schema zul je snel het juiste gewicht behalen.

https://dieetschema.nl/brood-waarom-kun-je-het-beter-niet-eten/