Rolleiclub
Image default
Bedrijven

Autorijschool Tilburg CBR tips voor mensen met dyslexie

De meeste mensen vinden het theorie-examen van CBR best moeilijk om te behalen. Daarom zijn er veel handige tips en tricks te vinden op internet, die ervoor kunnen zorgen dat het leren van de theorie een stuk makkelijker wordt. Denk aan diverse cursussen, boeken en video’s. Echter is het nog zwaarder voor iemand met dyslexie om dit succesvol te behalen. Daarom zijn er in deze blogs diverse tips beschreven die kunnen bijdrage aan een positief effect.

Extra tijd voor het theorie-examen

Indien je in bezit bent van een dyslexieverklaring dan kun je bij het CBR extra tijd aanvragen voor het theorie-examen. Dit biedt de mogelijkheid om de vragen beter door te lezen, waardoor er ook minder druk is voor je gevoel. Het duurt namelijk langer voordat je de betreffende vraag goed begrijpt. Momenteel is de totale tijd voor het examen 45 min, indien je een examen aanvraagt met meer tijd kan dit iets duurder zijn dan normaal. Echter kun je dit bedrag later terugvorderen. Ook worden de vragen voorgelezen waardoor je zelf de vragen niet hoeft te lezen.

Individueel examen bij CBR en rijlessen bij autorijschool Tilburg

Bij het CBR is het ook nog mogelijk om een theorie-examen af te leggen met persoonlijke begeleiding. Deze persoon zal je dan de vragen die je niet begrijpt extra toelichten, waardoor je de vragen beter gaat begrijpen. Bij het mondelinge individuele examen ligt het slagingspercentage een stuk hoger dan bij het ‘normale examen’. Het is een goede uitkomst voor mensen met autisme, dyslexie en faalangst. Indien je het theorie-examen hebt behaald, dan mag je beginnen met rijlessen bijvoorbeeld bij autorijschool Tilburg.

https://rijschoolintilburg.nl/