Rolleiclub
Image default
Bedrijven

Voorbereiding op het bouwen van een huis

Voordat je begint met het bouwen van je droomhuis moet je eerst een keuze maken tussen het zelf bouwen van je woning of het inschakelen van een aannemer. Het inschakelen van een aannemer is de meest gekozen optie omdat dit het makkelijkste is en een hoop stress wegneemt bij het bouwen.

Ook is het aan te raden om een budget bepalen voor wat je wil en kan uitgeven aan de bouw van jouw woning. Het is niet geheel onbelangrijk om van tevoren al een plan te bedenken en een moodboard met ideeën op te stellen. Op deze manier heb je een beter overzicht van al je wensen en plannen. Daarna ga je een vergunning en financiering aanvragen. Na een hoop van deze stappen gevolgd te hebben kan het bouwen bijna beginnen.

 

Duurzaam bouwen

Duurzaamheid en milieubewust bezig zijn is iets wat je tegenwoordig bijna niet meer weg kan denken uit onze maatschappij. Hoewel het bouwen van een huis wellicht niet meteen duurzaamheid in je naar boven roept, kan je dat wel degelijk realiseren. Zo kan je bijvoorbeeld ecologisch verantwoorde materialen gebruiken en een energiezuinig ontwerp laten maken. Een architect duurzaam bouwen kan je hierin goed helpen en begeleiden. Bij IHC-architects kun je samen met een architect duurzaam bouwen aan de slag gaan om jouw duurzaam droomhuis te ontwerpen.

 

Budget bij nieuwbouw

Bij de voorbereiding van het bouwen kun je afhankelijk van het type huis, rekening houden met de gemiddelde kosten. Bij het bouwen van een klein huis (100 m2) zijn de kosten rond de €138.000, bij de bouw van een normaal huis (150 m2) zijn de kosten rond €185.000 en wil je een groot huis dan zitten de kosten bij 200 m2 rond de €212.000.

https://www.ihcarchitects.com/architect-duurzaam-bouwen/