Rolleiclub
Image default
Bedrijven

5 dingen die je kunt doen zonder coronapaspoort

Weet je niet meer wat je wel en niet mag zonder coronapaspoort? Bij de volgende uitjes hoef je je daar (bijna) geen zorgen om te maken.

Dierentuin

Voor een bezoekje aan de dierentuin heb je in principe geen vaccinatiepaspoort nodig. Je bent lekker buiten en als je wil is er voldoende ruimte om afstand te bewaren als je dat prettig vindt. Kies een fijne dag uit met een beetje zonneschijn. Het weer in Nederland is natuurlijk best onvoorspelbaar, maar in de meeste dierentuinen hoef je niet meer weken van tevoren te reserveren. Let wel op als je wat wil eten: heb je nog geen coronapaspoort? Dan moet je buiten een plekje zoeken om te eten.

Pretpark

Wie kijkt er niet naar uit om weer een heerlijk ritje te maken in een achtbaan? Ook dat is weer mogelijk. Zeker na een hele tijd van binnen zitten, voel je vast weer de behoefte aan wat actie in je leven. Ook bij een pretpark hoef je bij de ingang niet het vaccinatiepaspoort te laten zien. Zijn er voorstellingen die je wilt bezoeken? Kijk dan voor de zekerheid op de website van het park of je daarvoor wel een bewijs voor nodig hebt.

Gratis

Goed, bij een uitje moet je niet alleen denken aan je vaccinatiepaspoort maar ook aan je portemonnee. Zit je een beetje krap bij kas, dan zijn er nog meer mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld naar het dichtstbijzijnde park voor een picknick of stap op de fiets en verken je omgeving. Misschien kom onderweg wel een leuke stand tegen met warme chocomel of wafels. Dan wil je toch helemaal niet meer naar een restaurant?

Een beter vooruitzicht?

Niemand weet hoe lang we nog in deze wereldwijde pandemie blijven zitten. Experts kunnen zelfs ook nog geen voorspellingen doen daarover. Wel zie je dat het aantal besmettingen en het aantal IC opnames in de ziekenhuizen verder blijft dalen. Ook wordt er steeds meer mogelijk. Zo kan men weer gaan uiteten, naar de film of lekker gezamenlijk sporten. Let er wel op dat bij sommige van deze activiteiten een negatieve testuitslag nodig is of het bewijs dat je gevaccineerd bent.

https://stichtingcoronaonderzoek.nl/vaccinatiepaspoort/