Rolleiclub
Image default
Gezondheid

Yoga is meer dan mediteren

Yoga is tot in de kern een levenswijze en dus meer dan alleen mediteren. Door yoga te beoefenen kan je een balans creëren tussen lichaam en geest. Door onze snelle en drukke samenleving is de balans tussen lichaam en geest vaak verstoord. Deze verstoring in lichaam en geest kan op termijn voor veel dingen narigheid zorgen. Als het een langere tijd aanhoudt ontstaat stress, burn-out en dit kan zelfs weer tot ziektes leiden. Yoga kan een oplossing bieden om de verstoring tussen lichaam en geest te verbeteren en de balans te herstellen. Door yoga te beoefenen kan je je lichaam en geest flexibel en levendig maken en je wordt je bewuster van je eigen lichaam. Yoga bestaat uit oefeningen, maar daarnaast is het ook ontspanning en bewustwording.

De voordelen van Yoga

Hierboven las je het al snel, maar yoga zorgt ervoor dat je lichaam en geest meer in balans komen. Door deze balans kan je beter naar je lichaam luisteren en kan je meer in het nu zijn. Ook zal je bewuster worden van alles wat in je lichaam gebeurd. Als iets niet goed voelt of aanvoelt zal je dit sneller merken. Je lichaam zal flexibeler en leniger worden, waardoor je dus minder stijf zal worden. Onze samenleving zorgt ervoor dat we veel zitten en dit is natuurlijk niet goed voor ons, omdat we vaak verkeerd en te lang zitten.

Yoga wordt ook vaak beoefend om pijn te verlichten. Mensen die een blessure hebben opgelopen kunnen veel baat hebben bij het beoefenen van yoga. Deze blessures zitten vaak in gewrichten rug of in je knieën. Door yoga te beoefenen kan je vaak al ervoor zorgen dat deze pijn verlicht wordt en uiteindelijk zelfs verdwijnt.

Meditatiekussen voor yoga

Yoga wordt vaak op de grond gedaan. Een harde ondergrond kan dan vaak voor neer klachten zorgen. Je kan dan ook gebruik maken van een meditatiekussen. Een meditatiekussen zorgt ervoor dat de ondergrond zachter is en blijft. Een meditatiekussen zorgt voor een comfortabele ondergrond en zo kan je meer focus behouden op de oefeningen. Meditatiekussen kan je bestellen bij de yogashop. De yogashop is de nummer één yoga webshop van Nederland en hier kan je terecht voor al je yoga gerelateerde spullen.   

https://www.yogashop.nl/nl/meditatie/meditatiekussens/