Rolleiclub
Image default
Woning en Tuin

Wat is een veranda?

De meeste mensen weten natuurlijk wel wat een veranda is alhoewel niet iedere woning er een heeft. Een veranda zou eigenlijk verplicht bij ieder huis moeten komen want het is zo een fantastische plek waar je van je tuin kunt genieten.

Waar en hoe de veranda ontstaan is weet niemand meer alhoewel veel landen graag vertellen dat zij het waren dat er mee kwamen. We weten wel dat de moderne veranda uit Frankrijk komt en zo is het over de jaren in de architectuur van ons land gekomen. Oudere varianten van de veranda waren alhoewel al in de tijd van de Romeinen en oud Egypte te bewonderen. Het is dus wel een concept in architectuur dat heel ver teruggaat.

De moderne veranda is een simpele ontwerp en kan al binnen enkele dagen worden gebouwd. Je kunt kiezen voor een open veranda of een overdekte veranda. In Nederland is het wel verstandig om te kiezen voor een overdekte veranda omdat het in Nederland heel onverwachts kan gaan regenen. Met een overdekte veranda word je tenminste niet nat geregend wanneer het gaat regenen en kun je bijvoorbeeld nog genieten van je maaltijd op de veranda of een bakje koffie.

Serbo.nl

Verandacentrum.nl

Groenrijkrijswijk.nl