Rolleiclub
Image default
Bedrijven

Vib’s en het belang ervan

Vib’s worden in fabrieken gebruikt, zodat alles veilig en soepel blijft lopen. Deze vib’s zijn veiligheidsinstructies die erg belangrijk zijn voor de veiligheid van werknemers en bezoekers. Door gebruik te maken van deze veiligheidsinstructies kan je de veiligheid van werknemers garanderen door ze te informeren over de gevaren op de werkvloer. Door dit goed te doen kan je ook meer efficiëntie en winst realiseren op termijn. In deze blog gaan we wat dieper in op de vib’s en het belang ervan. Lees dus snel verder.

Wat zijn VIB’s?

Hierboven hebben we al kort verteld wat een vib is. Vib’s worden gebruiken, zodat je de veiligheid op de werkvloer kan garanderen. Een vib is een informatieblad wat iets verteld over de gevaarlijke stoffen op de werkvloer. In deze bladen vind je alle belangrijke informatie over deze stoffen en wat je moet doen als er iets fout gaat. Vib’s worden opgezet volgens een standaard en conforme opzet. Hierdoor heb je altijd de juiste informatie op een vast en centrale plek, wat voor iedereen toegankelijk is. Tegenwoordig kan je deze veiligheidsinstructies ook in een digitale vorm aanbieden, waardoor het nog makkelijker is voor werknemers om deze informatie te gebruiken.

Waarom zou je een vib gebruiken?

Deze vib’s garanderen dus veiligheid voor bezoekers en werknemers, door ze alle benodigde informatie te geven. Door dit aan te bieden weten werknemers precies hoe ze te werk moeten gaan. Je werknemers weten dat ook wat ze moeten doen als ze blootgesteld worden aan een van deze gevaarlijke stoffen.

https://www.devibfabriek.nl/