Rolleiclub
Image default
Aanbiedingen

Thuis fit worden met een crosstrainer

Je hoeft de deur niet uit om fit te worden. Je hebt niet eens een sportschool nodig. Wel is het handig om ruimte in je huis te hebben als je gebruik wil maken van een crosstrainer aanbieding. Thuis fit worden vraagt vooral om discipline en genoeg ruimte in je huis. Maar laten we eerlijk zijn, ook als je naar de sportschool gaat heb je discipline nodig. Bekijk hier alle thuissportartikelen en meer met korting. Thuis fit worden hoeft niet duur te zijn!

Wat is een crosstrainer?

Een crosstrainer is een cardioapparaat. Je kunt er dus goed vet mee verbranden en je conditie trainen. Als je net begint met sporten is conditie opbouwen belangrijk, want zo kun je het sporten langer volhouden. Een crosstrainer geeft je geen spieren, in ieder geval is het geen apparaat om je spieren mee op te pompen. Je gebruikt zowel je armen als je benen. Daardoor train je je hele lijf. je bepaalt zelf hoe intensief je wil trainen. Meestal kun je dat instellen.

Voordelen en nadelen

Het voordeel van een crosstrainer ten opzichte van andere cardio apparaten is dat je je hele lijf traint zonder je lijf te overbelasten. Als je slechte gewrichten hebt of last van je rug is de crosstrainer bijvoorbeeld een goede optie, maar het is ook voor de meest fitte lijven zonder problemen een stuk beter, omdat het risico op blessures minimaal is. Het nadeel is wel dat een crosstrainer in je huis veel ruimte inneemt. Een hometrainer of loopband kan bijvoorbeeld veel compacter zijn.