Rolleiclub
Image default
Bedrijven

Je voorbereiden op de nieuwe Nederlandse zomers doe je zo

Oké, misschien is het niet honderd procent zeker wat de zomers in Nederland te bieden gaan hebben. In 2021 was het tot nu toe misschien vooral de zomer van veel regen en daarbij ook regenoverlast, maar dat neemt vorige zomers niet weg. Het lijkt er wel op dat we, afgaande op de laatste jaren en klimaatverandering, de meeste zomers een paar bloedhete weken gaan hebben. Daarom is het goed om te weten hoe jij je kunt wapenen tegen extreme hitte.

De standaard van het RIVM

Afgaande op de suggesties van het RIVM moet je vooral zo min mogelijk doen. Dus eh, ook als je fysiek werk moet leveren, misschien toch maar even met de baas overleggen. Verder dus niet te veel bewegen en actief verkoeling opzoeken. Moet je naar buiten, probeer dit dan in de ochtend vroeg of in de avond laat te doen en blijf dan zoveel mogelijk in de schaduw. Blijf je binnen, zorg dan dat je een koele plek hebt (dadelijk meer daarover!). Verder altijd voldoende blijven drinken, en het liefste water. Thee of koffie is ook nog prima, alcohol is geen goed idee.

Ventilator koeling

De ventilatoren zijn altijd opeens uitverkocht in Nederland zodra de hete zomers beginnen. Massaal willen we ventilator koeling op ons gezicht terwijl we onderuit gezakt zitten te puffen op de bank. Dat dit niet altijd even goed werkt is wat anders. Het hoofdzakelijke dat helpt is namelijk warmte voorkomen. Dit doe je door overdag zoveel mogelijk zonwering en gordijnen te sluiten, en ramen dicht te houden. Is het toch warm geworden? Dan is die ventilator koeling wel erg fijn. Ook een koude natte handdoek of flessen met ijswater voor de ventilator zetten is een klassieker. Als het buiten is afgekoeld, zet dan zoveel mogelijk deuren en ramen tegen elkaar open om de warmte goed weg te laten gaan.

https://duravert-portacool.com/ventilator-koeling/