Rolleiclub
Image default
Dienstverlening

Elektricien worden

Je bent een jaar of 16, zit op de middelbare school en moet opeens keuzes maken die heel je leven zal beïnvloeden. Je moet weten welke richting je op zou willen gaan. Kies je voor een economische richting of ga je de zorg in? Of houdt je er toch meer van om in de praktijk te werken. Wordt je een automonteur of toch een elektricien. Het is een van de moeilijkste keuzes die je moet maken op een zeer jonge leeftijd. Maar waar zou je op moeten letten bij het maken van een keuze, wat zou handig zijn om van tevoren te weten voordat je een keuze gaat maken?

Handig om te weten

Het is een moeilijke tijd voor elke puber om een keuze te maken op een super jonge leeftijd. Want we weten allemaal dat het veelte lastig is om te weten wat je nou leuk vindt om te doen voor de rest van je leven, en het feit dat je dit op zeer jonge leeftijd moet beslissen maakt de keuze niet bepaald makkelijker.  Wat handig is om te weten is wat je later zou willen. Weet je of je een kantoorbaan van 09.00-17.00 achter een computerscherm zou willen of dat je liever een baan heb waar je zelf echt in de praktijk wilt werken. Als je het antwoord hebt op deze vraag dan kom je een heel stuk vooruit.

Verschillende soorten werk

Het is natuurlijk ook erg belangrijk om te weten wat voor beroepen er zijn. Een paar voorbeelden van kantoorbanen zijn callcenters, administratief medewerker en accountant. Weet je al dat dit niks voor je is dan zou je kiezen voor beroepen waarbij je zelf in de praktijk mag gaan werken en zelf met je handen bezig kunt zijn denk hierbij aan een schoonheidsspecialist, een automonteur of een elektricien.