Rolleiclub
Image default
Bedrijven

Een laadpaal kopen

Om optimaal gebruik te maken van je elektrische auto is het hebben van een laadpaal thuis wel zo handig. Met een laadpaal thuis heb je altijd een beschikbaar punt om je elektrische auto op te laden. Je kunt dan altijd wegrijden met een volledig opgeladen auto. Daarnaast biedt een eigen laadpunt ook een plek waar de auto veilig kan laden. Dit is namelijk gewoon op je eigen terrein. Je auto laadt op terwijl jij gewoon lekker thuis bent. Het is eigenlijk net als je auto gewoon op de oprit zetten en naar binnen wandelen bij je thuis, maar dan net even anders.

 

Vermogen

Wanneer je een laadpaal gaat kopen zul je al snel zien dat er verschil zit in het vermogen van de laadpalen. Er bestaan laadpalen met een vermogen van 3,7 kW tot ongeveer 22 kW. Het vermogen hangt altijd samen met de snelheid waarmee je auto zal opladen. Het is wel zo dat niet ieder vermogen geschikt is voor iedere woning. Let erop dat als je een laadpaal kiest het past bij de hoofdaansluiting van jouw woning. Weet je niet welke elektriciteitsaansluiting je hebt? Dan kan een expert van de aanbieder waar je je laadpaal gaat kopen je altijd komen helpen.

 

Kosten

Een laadpaal kopen brengt wel een aantal kosten met zich mee, maar ondanks dat is het toch een slimme investering. De kosten zijn afhankelijk van een aantal verschillende dingen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met de kosten van de laadpaal zelf en eventuele accessoires die je erbij wil. Ook moet je rekening houden met de installatiekosten en de kosten van het gebruik van je laadpaal.

 

Installeren

Je kunt er als laatste voor kiezen als je een laadpaal gaat kopen om deze zelf te installeren of dat te laten doen. Wanneer je kiest om de laadpaal te laten installeren wordt dat altijd gedaan door een gecertificeerde monteur, bij welke aanbieder je ook een laadpaal koopt.

https://www.kieskeurig.nl/laadpalen