Rolleiclub
Image default
Bedrijven

Een goede sollicitatieprocedure als werkgever

Als bedrijf wil je natuurlijk alleen de beste medewerkers aannemen. Dit begint allemaal bij een goede sollicitatieprocedure. Een goede sollicitatieprocedure zorgt ervoor dat de kans op een misfit verkleind wordt. Je moet tijdens de sollicitatieprocedure rekening houden met de sollicitatiecode. Deze code zorgt ervoor dat sollicitanten netjes behandeld worden. Hieronder een paar tips om op voor goede sollicitatieprocedure.

 

De functieomschrijving

Ga eerst goed na wat voor soort medewerker jouw bedrijf nodig heeft. Dit schrijf je in de functieomschrijving. In een functieomschrijving schrijf je op wat je verwacht van een medewerker en welke eisen deze functie aan een sollicitant stelt.

 

De vacature plaatsen

Als je precies weet wat je zoekt is het tijd om een vacature te plaatsen. In de vacature zet je een samenvatting van de functieomschrijving. Hou een vacature kort en krachtig. Denk daarbij ook goed na waar je de vacature gaat plaatsen. Je kan het natuurlijk alleen op je eigen website en sociale media plaatsen. Echter heeft dit vaak niet het grote bereik wat jij zoekt. Kijk daarom eens op vacature sites. Deze hebben vaak een groot bereik en kunnen zich specifiek richten op een branche of regio.

 

De voorselectie

Als alle sollicitaties binnen stromen ga je een voorselectie doen. Het is slim om meerdere personen te betrekken bij het beoordelen van de brieven. Daarnaast is het ook slim om een referentiecheck te doen. Zo kom je meer te weten over de achtergrond van de kandidaat.

 

Sollicitatie

Als je een paar geschikte kandidaten hebt gevonden dan kan je ze uitnodigen voor het sollicitatiegesprek. Naast een gesprek kan je ook nog een sales assessment doen om zeker te weten dat de kandidaat bij je bedrijf past. Het is altijd slim om twee of drie gespreksrondes te doen. Dit zorgt ervoor dat jij en je kandidaten de tijd krijgen om de informatie te verwerken en vragen te stellen die misschien later in ze op zijn gekomen. In het laatste gesprek kan je de arbeidsvoorwaarden al eens aan bod laten komen. Als je er dan nu helemaal uit bent is het tijd om te kiezen en de ideale kandidaat in dienst te nemen!

https://www.testgroup.nl/sales-assessment/