Rolleiclub
Image default
Bedrijven

De populairste stad van het zuiden

Voor iedereen die er niet woont is Luimburg misschien een plek waar ze nooit willen komen, omdat er, volgens hun, niks te doen is daar. Helaas klopt dat niet. Er is genoeg te doen in de provincie. Vooral in steden als Maastricht en Roermond. Zeker de laatstgenoemde staat bekend om het grote outlet van McArthur Glenn. Wat het outlet aanspreekt is dat al deze grote merken hun producten voor bodemprijzen aanbieden. Roermond ligt qua inwoneraantal (58.600) wel achter op andere Limburgse steden als bijvoorbeeld Maastricht. Dit wordt echter wel goed gemaakt door het hoge aantal toeristen, vooral Duitsers en Belgen, die wekelijks hun weekend doorbrengen in de Midden-Limburgse stad.

 

Roermond tijdens- en na de oorlog

 

Je zou het misschien niet denken, maar Roermond was vroeger erg betrokken in de oorlog. De stad ligt midden in de provincie en kreeg, doordat de grens naar Duitsland dichtbij was, al snel te maken met de oorlog. Dit had te maken met de verovering van de sluis een aantal dorpen verder. Vanaf hier werd de staf met artillerie beschoten. Wat dat betreft het Roermond echt wel een aandeel gehad in onze geschiedenis. Na de oorlog werd de stad en gemeente Roermond uitgebreid en werden Herten en Maasniel ook nog toegevoegd. Hoewel er na de oorlog van werkeloosheid was in de gemeente, werd dit snel opgelost door de opkomende textielindustrie. Veel mensen kregen een baan en hierdoor kwam de economie in- en rondom Roermond op gang.

 

Huis kopen in Roermond

Roermond is een mooie stad om te wonen. Buiten dit heeft de stad ook een goede bereikbaarheid en een ruim aanbod aan diverse woningen. Van vrijstaande huizen tot mooie appartementen en luxe penthouses. En dan met name die nieuwe appartementen die tegen het outlet aangebouwd zijn. Alle appartementen hebben een prachtig uitzicht over de maas. Verder is de binnenstad van ongekende schoonheid. Veel oude herenhuizen die karakter uitstralen. Wil je een huis kopen Roermond, dan moet je op zoek naar een goede makelaar. Gelukkig is een huis kopen in Roermond niet zo lastig. Er staan genoeg huizen en appartementen te koop. Een huis kopen in Roermond kan op veel verschillende manieren.  

 

https://vancromvoirt.nl/