Rolleiclub
Image default
Bedrijven

De beste plek voor een jacuzzi

Bij ruimtegebrek is een jacuzzi inbouw een mogelijkheid. Bij een inbouw jacuzzi gaat het altijd over een jacuzzi die in een tuin wordt geplaatst. In plaats van dat de jacuzzi op een vlonder komt te staan, wordt hij gedeeltelijk ingegraven. Daardoor is de jacuzzi minder hoog en blijft het optische effect beperkt. Het maakt voor het gebruik van de jacuzzi niet uit of je hem op de grond laat plaatsen of dat hij wordt ingebouwd. Meestal zal een ingebouwde jacuzzi wat minder stroom verbruiken, omdat de bodem kan dienen als een stukje extra isolatie. 

Toegang tot de tuin 

In principe is ook een kleine tuin geschikt voor een jacuzzi. De mogelijkheden hiervoor zijn te bekijken op serenaspa.nl. De enige beperkende factor bij een tuin is de bereikbaarheid van de plek van de jacuzzi. Als die via een poort moet worden afgeleverd is er minimaal een meter breedte nodig. Als dat niet mogelijk is, kan de jacuzzi in de meeste gevallen worden geplaatst met een hoogwerker. Daarnaast is het van belang dat er voldoende ruimte in de tuin is voor de aanleg van leidingen voor stroom, water en een afvoer. 

Altijd gebruiksklaar 

Bij Serena Spa zijn jacuzzi’s met allerlei luxe voorzieningen verkrijgbaar. Wie de jacuzzi het hele jaar door wil gebruiken wil de garantie hebben dat het water altijd schoon is op de juiste temperatuur. Eén van de manieren om dat te doen is met een volautomatisch beheerssysteem. Dan worden de pompen aangesloten op een waterleiding en op de afvoer. Het systeem zal er automatisch voor zorgen dat het water in de jacuzzi periodiek wordt ververst. Je moet er zelf voor zorgen dat de jacuzzi goed wordt afgedekt met de meegeleverd afdekking. Die voorkomt dat er vuil in het water waait en dat het afkoelt.