Rolleiclub
Image default
Aanbiedingen

Welke schakelband is perfect voor uw toepassing?

Er zijn verschillende soorten banden op de markt, elk met zijn eigen sterke en zwakke punten. Welke is het beste voor uw specifieke toepassing? Laten we eens kijken naar enkele van de populairste opties om te zien wat voor u het beste werkt.

Schakelbanden in het algemeen

Schakelbanden zijn erg geschikt voor het transport van goederen of producten binnen het bedrijf.  Ze worden dan ook veelvuldig toegepast in bijvoorbeeld de voedingsmiddelen industrie. Door de lage onderhoud die ze vereisen, de flexibiliteit en efficiëntie van de banden worden producten binnen no time van A naar B getransporteerd. Schakelbanden zijn er in verschillende materialen te vinden, de kunststoffenvariant en RVS zijn de meest gebruikte materialen. Deze voldoen in iedere branche aan alle eisen en regels. Multifunctioneel dus.

Kunststoffen schakelband

Kunststof schakelbanden zijn ideaal voor gebruik in de levensmiddelenindustrie, omdat ze gemakkelijk te reinigen zijn en een zeer glad oppervlak hebben. Dit voorkomt product verontreiniging en maakt de band zeer hygiënisch. De band is bovendien FDA / USDA goedgekeurd voor direct contact met levensmiddelen. Vanwege zijn flexibiliteit wordt dit type band vaak gebruikt in verpakkingsmachines, waar producten moeten worden gewikkeld of verpakt.

Roestvrij stalen schakelband

Een roestvrijstalen schakelband is iets duurder dan de plastic variant, maar hij is veel duurzamer. Roestvrij staal is niet alleen duurzamer, maar ook corrosiebestendig. Dit maakt de band ideaal voor gebruik in vochtige omgevingen of waar chemicaliën worden gebruikt. Ook deze band is erg hygiënisch en makkelijk schoon te maken.

Als men de verschillende soorten schakelbanden op de markt bekijkt, is het duidelijk dat er veel keuze is. Het is belangrijk het juiste type band te kiezen voor uw specifieke toepassing om optimale prestaties te garanderen. Als u niet zeker weet welk type riem het beste bij uw behoeften past, door het gladde oppervlak.

https://www.acb-transportbanden.nl/