Rolleiclub
Image default
Winkelen

Weer in Nijkerkerveen, het beste van twee werelden

Nijkerkerveen is een dorpje in de provincie Gelderland. Het is gelegen tussen Nijmegen en Arnhem en is een oase van rust in de hectische maatschappij. Bij Nijkerkerveen staan twee dingen centraal: het prachtige landschap en het heerlijke weer. In deze blog leer je meer over het weer in Nijkerkerveen!

Klimaat in Nijkerkerveen

Nijkerkerveen heeft een warm-zompig klimaat met zachte winters en zeer warme, droge zomers. Door dit klimaat is het het hele jaar door comfortabel vertoeven in Nijkerkerveen. Zelfs in de winter zorgen de zonnige dagen voor een heerlijke temperatuur waar je zelfs buiten kunt zijn.

Temperaturen in Nijkerkerveen

De zomers zijn warm en droog en hebben in de zomermaanden een temperatuur van boven de 20 graden Celsius. In de wintermaanden daalt de temperatuur naar ongeveer 4-5 graden Celsius. De luchtvochtigheid is in Nijkerkerveen echter altijd hoog, waardoor het warme zomers en koude winters comfortabel zijn.

Neerslag in Nijkerkerveen

In Nijkerkerveen valt tijdens de zomermaanden een gemiddelde van ongeveer 40 mm neerslag. In de wintermaanden is dit gemiddeld ongeveer 80 mm neerslag. Hoewel Nijkerkerveen een warm klimaat heeft, valt er vrij veel neerslag omdat de omringende hellingen regen naar het dorp lokken.

Wind in Nijkerkerveen

Nijkerkerveen heeft een matige wind, een windkracht die meestal niet hoger is dan 5 Beaufort (16-21 km per uur). De windrichting in Nijkerkerveen is meestal uit het noorden en wordt versterkt door hellingen in de omgeving.

Conclusie

Om een goed beeld te krijgen van het weer in Nijkerkerveen, is het interessant om deze informatie in ogenschouw te nemen. Het klimaat in Nijkerkerveen is warm en zompig, waardoor de temperaturen in de zomermaanden boven de 20 graden Celsius zullen liggen, terwijl de temperaturen in de wintermaanden ongeveer 4-5 graden Celsius zullen liggen. Bovendien is er in Nijkerkerveen een behoorlijke wind, met een windkracht die meestal niet hoger is dan 5 Beaufort. Als je meer wil weten over het weer in Nijkerkerveen, bezoek dan de website van de Nijkerkerveen Gids.

.