Rolleiclub
Image default
Woningen

Tips om effectief thuis te trainen

In de huidige tijd waarin we met elkaar massaal bezig zijn met onze voeding en ook ons lichaam, is het natuurlijk belangrijk om voldoende te bewegen. Waar het met onze voeding vaak prima wil lukken, blijft het een grote uitdaging te zijn als het aankomt op het sporten. Een veel gehoord argument is dan vaak dat mensen geen tijd hebben. Geen tijd, is geen prioriteit als je het ons vraagt. Omdat er tal van andere mogelijkheden zijn, hebben we een aantal tips voor je die je hierbij kunnen helpen. Zo kun je namelijk voldoende bewegen en dat zonder naar de sportschool te hoeven.

 

Ga iedere avond wandelen

 

Heb jij het eten op, dan is het natuurlijk wel zo prettig dat alles even kunt laten zakken. Toch is het goed om na een uur eens even lekker de schoenen aan te trekken en een stuk te gaan wandelen. Je zult namelijk merken, dat wanneer je dit iedere avond doet, je niet alleen veel lekkerder slaapt, maar je je ook een stuk fitter voelt. Heb jij nu geen tijd om dit ‘s avonds om wat voor reden dan ook te doen, dan kan het natuurlijk ook gewoon tijdens de pauze van je werk. Zo kun je direct even je hoofd leegmaken, zodat je er na de lunch weer volop tegenaan kunt, hoe fijn is dat?

 

Ga aan de slag met gewichten

 

Gewichten zijn natuurlijk de perfecte manier om het lichaam te trainen. Krachttraining zorgt er namelijk voor dat onze spieren sterker worden, waardoor ze meer energie nodig hebben, waardoor je op lange termijn in een hogere verbranding zult zitten. Dit kun je doen door kettlebell gewichten te gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook aan de slag met een set dumbbells. Uiteraard hoef je geen volledige set aan te schaffen met een Halterstang Olympisch, want dan gaat het wel aardig in de papieren lopen. Zorg er daarom dus ook voor, dat je een paar dumbbells of een kettlebell aanschaft, want daar kun je al ontzettend effectie mee aan de slag.