Rolleiclub
Image default
Verbouwen

Ruimte maken zonder verbouwing

Er zijn legio voorbeelden van huizen die ineens voor de bewoners te klein blijkt te zijn. Dat kan omdat er een lieve kleine bewoner bij is gekomen, maar het kan ook komen doordat iemand een hobby erbij heeft gekregen die ook wat extra ruimte vraagt. Meer thuiswerken kan er ook de oorzaak van zijn dat de woning niet helemaal meer genoeg ruimte biedt. Wat de oorzaak ook is, er zijn vaak meer oplossingen zonder te verbouwen dan je denkt.  

Minimalisme 

Wat je ook doet, de eerste stap is altijd om op te ruimen. In de loop van de jaren loopt het huis ongemerkt vol met allerlei spullen. Dus wil je meer ruimte? Ga dan eerst eens goed opruimen en doe weg wat weg kan. Marktplaats en de kringloop zijn er niet voor niets. 

Waar wil je ruimte voor maken? 

Wat is de reden dat je meer ruimte wil? Wil je een kinderkamer, voor de baby of wil je een werkplek waar je ongestoord wil werken? Het kan helpen om met roomdividers te werken. Dan hoef je niet te verbouwen, maar kun je toch een extra ruimte creëren. Als je daarbij gebruik maakt van oordoppen  en een fijne playlist bijvoorbeeld voor het thuiswerken, heb je ook wat meer afzondering qua geluid. Een roomdivider is ten slotte altijd nog iets anders dan een echte muur. 

Handige meubels 

Er zijn ook een heleboel handige meubels met dubbele functies. Denk aan bijvoorbeeld een bank die je ook kunt omtoveren tot logeerbed. Dat soort dingen. Je zult nog versteld staan wat er allemaal mogelijk is.  

Grofvuil container huren 

Spreken de oplossingen je toch niet echt aan? Dan zit er misschien niks anders op: verhuizen of een grofvuil container hurenvoor een verbouwing. Als je grofvuil container huurt voor een verbouwing, dan moet je er op letten dat je de planning op orde hebt. Het zou jammer zijn dat je een grofvuil container huren gaat en dat blijkt dat je deze al eerder nodig hebt, dan dat deze geleverd kan worden. 

https://afvalcontainerszuidholland.nl/grofvuil-container-huren/