Rolleiclub
Image default
Bedrijven

Redenen om een bouwcontainer te huren

Wanneer je een klus op de planning hebt is het wellicht handig op een bouwcontainer te huren. Bij sloopwerkzaamheden komt veel afval kijken. In deze blog vind je de beste redenen om een bouwcontainer te gebruiken!

Wat is een bouwcontainer?

Een bouwcontainer is een container voor verschillende soorten afval zoals: hout, metaal, puin, ect. Een bouwcontainer wordt door de verhuurders op de gewenste locatie gezet en later na weer opgehaald. Een container kan een inhoud hebben tussen de 3 en 20 m3. Je kan een container huren houten door simpelweg op het internet te zoeken.

Welke container is het meest geschikt?

De benodigde grootte is afhankelijk van de klus. Voor kleine klussen zoals het slopen van de badkamer, keuken of vloer wordt een container van 3 tot 4 m3 geadviseerd. Voor een gemiddelde klus zoals het dak of de tuin vernieuwen wordt een container aangeraden van 6 tot 7 m3. Tot slot is er nog de grootse container van 20 m3. Deze kan het beste worden gebruikt bij gehele huisrenovaties.

Waar gaan kleine hoeveelheden afval heen?

Kleine hoeveelheden afval kunnen naar de milieustraat worden gebracht. Deze kleine beetjes afval dienen wel onder bepaalde voorwaren ingeleverd te worden. Bekend afval dat je gratis bij het milieupark kan inleveren is:

–          Grond of zand: grond of zand moet vrij van niet-organische stoffen zoals olie, grind, steen, ect.

–          Glas: glas wordt onderverdeeld in verpakkingsglas en vlak glas. Verpakkingsglas is glas van verpakkingen van voedsel en dranken. Vlak glas zij platte stukken glas van bijvoorbeeld ramen.

–          Schoenen en kleding: schoenen en kleding dienen in een plastic zak te worden gedaan om ze te beschermen tegen vocht en vuil. Op deze manier kunnen de kleren klaargemaakt worden voor hergebruik.

–          Puin: puin bestaat voornamelijk losse brokken steen en beton.

–          Metaal: metalen zoals ijzer, aluminium, koper, zink en lood.