Rolleiclub
Image default
Bedrijven

Is het verplicht om een huis te beveiligen?

Is het verplicht om een huis te beveiligen?

Het is niet verplicht om je huis te beveiligen, maar we kunnen je het wel aanraden. Dit omdat je natuurlijk niet wil dat dieven er vandoor gaan met je waardevolle spullen. Bovendien durf je ook niet meer makkelijk van huis af als dit eenmaal is gebeurd. Wij raden je wel aan om hiervoor een Beveiligingsbedrijf in te schakelen hiervoor. Zij weten namelijk precies wat je wel en niet kunt gebruiken en ze denken ook mee met het budget wat je maximaal wil besteden. Het is een combinatie van wensen en geld, maar het hoeft lang niet altijd meer als 1000 euro te kosten om dit goed te beveiligen. Het kan ook zijn als je veel waarde hebt qua spullen of geld in huis dat dit verplicht wordt door de inboedelverzekering. Zorg er dan altijd voor dat het beveiligingsbedrijf de precieze eisen weet.

Wat is het beste?

Op het gebied van Inbraakbeveiliging veel mogelijk, het beste van het beste bestaat natuurlijk niet, want het is voornamelijk afhankelijk van de ruimtes en spullen die je hebt. De meeste mensen kiezen voor aangepaste sloten op de deur, die bijvoorbeeld een alarm af laten gaan bij het betreden van de woning zonder een sleutel. Daarnaast kun je ook ervoor kiezen om camera’s te laten hangen, zodat je de dieven op heterdaad betrapt. Ook hierbij is het belangrijk dat een professional dit doet, want het is niet altijd toegestaan om de openbare weg te filmen. Een ervaren medewerker weet dus precies hoe hij de camera moet richten, zodat je de beelden ook bij het dossier van de politie kunt voegen. Daarnaast zijn er ook sensoren voor bewegingen en trillingen die een geluid laten gaan of juist een stil alarm laten afgaan.

Overal toegang tot de beelden

Vandaag de dag is er op gebied van beveiliging ook veel mogelijk. Stel je gaat een dagje uit of op vakantie, maar je wil er zeker van zijn dat al je spullen er nog zijn als je terugkomt. Dan kun je gewoon via de computer of een telefoon worden geïnformeerd als er beweging is, maar ook kun je de beelden bekijken 24 uur per dag. Daarnaast is hij soms ook nog eens verbonden met het beveiligingsbedrijf dat deze beelden mogelijk ook snel kan doorsturen naar de politie. Op deze manier worden de dieven wellicht op heterdaad betrapt. Daarnaast geeft het je mentaal gezien ook gewoon rust als je zo af en toe eens kan kijken hoe het thuis is. Er zijn zelfs camera’s die qua beeld gedraaid kunnen worden zodat je ook heel de ruimte rondkijkt. Deze zijn vaak niet veel duurder en zeker hun investering waard.

Een beveiligingsnetwerk aanleggen

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een beveiligingsbedrijf dat een zogenaamd thuisnetwerk bij je komt aanleggen. Zij zorgen er dan voor dat al je beveiligingsapparaten ook met het internet verbonden zijn. Zo kun je camera’s overal ter wereld raadplegen, maar ook voor andere beveiligingsproducten geldt dat. Echter is het wel belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt, want je moet er ook zeker van kunnen zijn dat het werkt.