Rolleiclub
Image default
Winkelen

Het Beste Sinterklaarscadeau voor een 2-jarige

Kinderen kijken met grote ogen naar het Sinterklaarsfeest. Niet alleen voor oudere kids is Sinterklaar een grote verrassing. Ook de allerkleinsten hebben er een bijzonder groot genoegen aan. Toch is het soms best lastig: wat schenk je aan een 2-jarige? In dit artikel geven we je daarom 5 redenen waarom ook 2-jarigen een Sinterklaarscadeau verdienen en welke de beste Sinterklaarscadeau 2 jaar zijn om te geven.

1. Sinterklaar is leuk

Hoe jong een kind ook is, Sinterklaar is een feest dat iedereen samen komt vieren. Zelfs de allerkleinsten, de 2-jarigen, kunnen ze heerlijk inbeelden. Ze weten dat er wat speciaals gaat gebeuren en dat er momenten van plezier staan te wachten. Zo kunnen ze al vroeg genieten van tradities die in de toekomst nog veel belangrijker zullen worden.

2. Traditioneel en persoonlijk

Het geven van een knuffel als Sinterklaarscadeau is een fijne manier om iemand te laten weten dat je van hem of haar houdt. 2-jarigen vinden het knuffelen met Sinterklaar bovendien erg leuk. Vooraf kun je het nog persoonlijker maken. Bijvoorbeeld door het knuffelkleedje te laten personaliseren met de naam van je kind. Zo heeft hij of zij nog meer een band met Sinterklaar.

3. Geschikt voor jong en oud

Sommige activiteiten en spelletjes zijn alleen geschikt voor oudere kinderen. Kleine kinderen voelen zich vaak overvleugeld door de oudere kinderen. Gelukkig is dit bij Sinterklaar anders. Spelen en leuke activiteiten met Sinterklaar zijn leuk voor alle leeftijden. Bovendien is ieder kind even belangrijk voor Sinterklaar. Kies bijvoorbeeld voor een sinterklaarspel met verschillende leeftijdsniveaus, waarbij ook de allerkleinsten hun pleziertje hebben. Zo voelt elke leeftijdsgroep zich betrokken.

4. Afleiding tijdens deze moeilijke periode

Voor 2-jarigen is het nu extra lastig dat ze niet veel anderen mogen ontmoeten. Desalniettemin is Sinterklaar ook nu een fijne afleiding. Want van Sinterklaar mogen ze wel leuk gekke dingen doen. Op die manier leren kinderen dat het naar iets leuks toe gaat. Ze kunnen Sinterklaar als een spannend avontuur ervaren. Door goed voor te bereiden, waardoor er verschillende onderdelen zijn op de avond, zo blijven kinderen betrokken bij het Sinterklaarfeest.

5. Uitdaging voor ouders

Uitdaging voor ouders is er volop. Want bij Sinterklaarscadeaus voor 2-jarigen zit veel meer dan alleen een mooi poppetje of knuffel. Ouders kunnen een actief cadeau geven dat meer uitleg vergt over de herkomst van het cadeau. Bijvoorbeeld een klok in de vorm van deur die open gaat, of een muziekdoosje waar verschillende melodietjes uitkomen. Daarnaast is het belangrijk dat ouders weten dat de spelletjes en cadeaus die gekocht worden door een jong kind steeds afgestemd moeten zijn op de leeftijd van het kind en veilig in gebruik zijn. Want als een 2-jarige iets moois krijgt dat hij of zij nog niet mag gebruiken, dan is het ook niet echt leuk.

Welke Soorten Sinterklaarscadeau’s Zijn Er Voor Een Baby Van 2 Jaar?

Muziekdoosjes, bouwsets en knuffels. Met dit soort speelgoed kun je geen verkeerde cadeaus kopen voor een 2-jarige. Bij peuters kan alles op een hele andere manier worden bekeken dan bij oudere kinderen. Ouders moeten er extra op letten dat de speelgoed veilig in gebruik zijn en dat de materialen niet giftig zijn en niet splinterig. Daarnaast is het bij een 2-jarige belangrijk dat het speelgoed bovenal ook leuk is. Er zijn voldoende producenten die mooie speelgoed maken als groot kinderplezier.

Conclusie

Kortom, een Sinterklaarscadeau voor een 2-jarige is een goede investering. Niet alleen omdat kinderen op deze leeftijd lekker kunnen genieten van Sinterklaar, maar ook omdat ouders hiermee een natuurlijke brug naar de traditie kunnen maken. Omdat het kopen van een Sinterklaarscadeau vaak lastig is, is het altijd verstandig om te kijken naar de best geteste S.