Rolleiclub
Image default
Bedrijven

Geniet op het water in het mooie Giethoorn

Wie Giethoorn zegt denkt vrijwel meteen aan varen. Want dat is wat de inwoners doen. Waar anderen de fiets of de auto gebruiken, stappen zij in hun boot. Om op bezoek te gaan bij familie, om boodschappen te doen of voor andere bezigheden buitenshuis. De bootverhuur in Giethoorn is voor de inwoners de belangrijkste bron van inkomsten. Het dorp ontvangt miljoenen toeristen uit binnen- en buitenland. Nederlanders, Europeanen maar ook bezoekers uit de VS en het Verre Oosten strijken neer in Giethoorn. 

Varen met een punter

Al eeuwenlang varen de inwoners van Giethoorn met een punter. Vroeger werd die voortbewogen met een boomstam, gelukkig is dat vandaag de dag niet meer nodig. Alle punters zijn voorzien van een elektrische motor. Hiermee kan klimaatneutraal worden gevaren. Dat geldt ook voor de boten die worden verhuurd door de Punterwerf. Ze zijn bovendien stil, de natuur in en rond Giethoorn ondervindt er op die manier geen hinder van. Ook onervaren stuurlui kunnen met een punter varen, de bediening is heel eenvoudig. Een punter biedt plaats aan maximaal 6 personen. Natuurlijk is het mogelijk om meerdere punters te huren.

Maak er een gezellige dag van in Giethoorn

Met de huur van een boot in Giethoorn maak je er een gezellige dag van. Je kunt de reservering online regelen. Dan weet je zeker dat er een boot beschikbaar is. Vooral in het hoogseizoen is het niet aan te raden om zonder reservering vooraf naar Giethoorn te komen. De kans is dan groot dat je achter het net vist. Op de website van de Punterwerf kun je de door jou gewenste datum selecteren en de duur van de boothuur aanklikken. Je reservering wordt bevestigd en de boot ligt voor je klaar zodra je arriveert. Het is eventueel ook mogelijk om een sloep te reserveren. Deze is geschikt voor maximaal 8 personen. Naast varen heeft Giethoorn ook een aantal leuke musea te bieden en uiteraard is er horeca aanwezig voor een hapje en een drankje.