Rolleiclub
Image default
Woning en Tuin

Dit zijn dé 5 eetkamertrends voor 2022

In het verleden werd de eetkamer vaak gezien als een formele ruimte waar gasten ontvangen werden. Maar in de loop der tijd is dit veranderd en wordt de eetkamer nu beschouwd als een verlengstuk van de woonkamer. Het is een plek waar je kunt ontspannen en tijd doorbrengt met vrienden en familie. Ben jij van plan om de eetkamer binnenkort een nieuwe look te geven? Lees dan snel de rest van deze blog door en ontdek alle inspiratie.

Hout

Hout is tijdloos, maar er veranderd wel altijd iets in de kleur of afwerking van het hout per trend. Op dit moment zijn donkere houten meubels erg populair als eetkamer meubilair. Combineer het juist met een lichtgekleurde tafel of stoel. Het contrast zorgt voor een unieke look.

Metallic

We zagen het veel in de jaren ’90 en begin 2000, maar maakt weer zijn comeback: metallic afwerkingen. Dit kan alles zijn van geborsteld staal tot messing of zelfs koper. Metallic afwerkingen voegen een vleugje luxe toe en kunnen helpen om een kleine eetkamer groter te laten lijken .

Mix van stoelen

Waarom niet een beetje mixen in plaats van alle eetkamerstoelen bij elkaar te zoeken? Een eclectische mix van verschillende stijlen en materialen kan de ruimte interessanter en persoonlijker maken.

Ronde en organische vormen

Ronde en organische vormen zorgen voor een fijne afwerking in de ruimte. Een ronde tafel staat veel minder hard in de ruimte. Zeker wanneer de eetkamer en woonkamer één open ruimte zijn en je al een grote hoekbank hebt, kan een ronde tafel de ruimte complimenteren.

Gewaagde kleuren

De trend van gewaagde kleuren in de woninginrichting doet ook zijn intrede in de eetkamer. Als je een statement wilt maken, kun je overwegen de muren van uw eetkamer in een krachtige kleur te schilderen of met een felgekleurd tafelkleed of loper. Makkelijk een gewaagde kleur toevoegen kan met hoezen voor stoelen.

https://www.uwbeste.nl/bedrijven/je-eigen-bankhoes-of-stoelhoes-maken-zo-doe-je-dat/