Rolleiclub
Image default
Bedrijven

Bitcoin investeren

De waarde van de bitcoin is in 2018 veel gedaald, maar de waarde is zich tegenwoordig weer op aan het rapen. Als gevolg hiervan vielen ook altcoins, waardoor de hele markt naar beneden werd gehaald. Na een aantal maanden in de bearmarkt te zijn geweest, vergeten we vaak dat Bitcoin misschien wel de beste langetermijninvestering van alle cryptocurrencies is. Elke valuta volgt tenslotte de trend van Bitcoin, en BTC is de valuta die de meeste beleggers zijn gaan gebruiken. Als u bijvoorbeeld op een beurs wilt handelen, is BTC meestal de basisvaluta van uw keuze. Lees hieronder een aantal redenen waarom het kopen van Bitcoin een investering is die enorme winsten kan genereren.

zakelijke investeerders

Financiële instellingen en banken in meerdere landen en andere economische handelsstaten van de wereld onderzoeken de kansen om bitcoin in hun eigen financiële diensten te verwerken. Denk hierbij vooral aan waarde besparen en te investeren. Als ze zich vermengen en de markt betreden, zal dit leiden tot een grote vraag naar Bitcoin en het aantal munten in omloop verminderen. Bij het investeren is het dan ook handig om crypto nieuws goed in de gaten te houden.

Schaarsheid

Er is een cap op 21 miljoen bitcoins. Dit is het maximum en zal het minen stoppen.. Volgens berekeningen zal rond 2140 de laatste Bitcoin worden gemined. Satoshi (een alias van de maker van Bitcoin) heeft deze hardcap expliciet gebouwd om te voorkomen dat inflatie de waarde van het token doet dalen. Feit is dat hoe meer bitcoins er in omloop zijn, hoe lager de waarde van bitcoins. Dan moet de marktwaarde worden verdeeld over verschillende valuta’s.

3,8 miljoen bitcoins kunnen er nog gemined worden, voordat het maximum bereikt wordt. Vanaf dat moment wordt schaarste de doorslaggevende factor in de prijs van Bitcoin en zal het alleen maar in waarde stijgen.

Erkend betaalmiddel

Tegenwoordig is bitcoin door de SEC erkend als officiële betaalmethode. Hoewel dit geen goedkeuring is, praten ze nog steeds over het manipuleren van valuta, maar dit is een goede reden om alle onzekerheid en wantrouwen die veel mensen in Bitcoin hebben, te vergeten.

4 miljoen bitcoins zijn verloren

4 miljoen bitcoins zijn onbereikbaar geworden, doordat mensen niet bij hun wallet kunnen. Dit is een groot deel van de in totaal 17 miljoen bitcoins. Dit heeft ook gevolgen voor schaarste, want als je eenmaal geen toegang meer hebt, kun je via omwegen geen toegang meer krijgen.

https://cryptobenelux.com/

Gerelateerde artikelen

Schoonmaakbedrijf Helmond voor uw bedrijf

Comfortabel licht op je werk

Voorbereiding op het bouwen van een huis