LED TL lampen op de werkvloer

LED TL verlichting op de werkvloer

 

Bij verlichting op de werkvloer wordt er vaak gekozen voor TL verlichting. Dat is praktisch, en de buizen geven een goed licht om in te werken. Toch heeft TL verlichting ook nadelen. Met LED TL verlichting kun je die problemen vaak oplossen.

 

  • Meteen aan: Normale TL verlichting knippert, en zeker in een koele omgeving kan het even duren voordat de buis goed functioneert. Een LED TL buis gaat meteen aan zonder vertraging.

 

  • Langere levensduur: LED lampen hebben een zeer lange levensduur. Omdat TL verlichting vaak op plekken hangt die moeilijk te bereiken zijn, bijvoorbeeld aan een hoog plafond in een magazijn, biedt het voordeel wanneer je de lampen veel minder hoeft te vervangen.

 

  • Lager energieverbruik: LED TL verbruikt minder energie dan een standaard TL buis, het kan een besparing opleveren tot maar liefst 80%. Als er veel gebruikt wordt gemaakt van lampen op de werkvloer kan dat tot een hoge stroombesparing leiden.

 

  • Restmateriaal: TL buizen worden aangemerkt als chemisch afval en moeten als zodanig worden afgevoerd. LED TL lampen zijn niet chemisch maar elektronisch. Gelukkig kunnen de meeste LED lampen tot wel 95% worden recycled en gebruikt voor andere doeleinden.

 

  • Lage warmteontwikkeling: Omdat LED lampen zo energiezuinig zijn ontwikkelen ze ook weinig warmte. Zeker op plaatsen met een beperkte ventilatie kan dat enorme voordelen bieden ten opzichte van andere soorten verlichting.

 

Op de werkvloer binnen een onderneming moet elke beslissing afgewogen worden genomen. Een goede verlichting is voor elk bedrijf essentieel. Laat je daarom goed informeren en weeg alle voordelen en nadelen goed af voordat je een keuze maakt.

http://www.leds-depot.nl/