Het bezitten van een drone

Tegenwoordig zijn ze helemaal in: drones. Wat is een drone eigenlijk precies? Een drone is een luchtvaartuig zonder bemanning, er is dus geen piloot nodig om het apparaat te besturen. Drones zijn op afstand bestuurbaar, net als modelbouwvliegtuigen. Degene die de drone bestuurt kan heel dicht bij de drone zijn maar kan net zo goed honderden kilometers verderop zijn. De term en technologie van de drone zijn afkomstig van het leger. Hier worden drones vaak niet handmatig bestuurd, maar bewegen zij zich door een vooraf geprogrammeerd traject waarin dan wel eventueel kan worden ingegrepen.

Wanneer je plannen hebt opgevat om een dji drone kopen, zijn er in Nederland best veel regels waar je rekening mee dient te houden. Deze regels worden bepaald door de Dutch Association for Remotely Piloted Aircraft Systems (ook wel DARPAS) en het is zeer zeker belangrijk om deze regels ook in acht te nemen voordat je aan je yuneec drone kopen begint. Je hebt namelijk ook een ontheffing nodig, een zogenaamde Remotely Piloted Aircraft System (RPAS).

Waar je dan rekening mee moet houden? Ten eerste mag je je drone alleen bij daglicht gebruiken. Bovendien mag je ook niet te dicht in de buurt van militaire luchthavens komen, je moet een afstand van minstens 3 kilometer bewaren. De hoogte tot waar je je drone mag laten opstijgen, is maximaal 300 meter. Ook mag je je drone niet gebruiken in de bebouwde kom of langs verschillende soorten wegen. Deze regels zijn in het leven geroepen om het gebruik van drones aan banden te leggen. Het is natuurlijk leuk speelgoed maar het is ook belangrijk dat je goed let op andermans privacy en dat je niet het andere luchtverkeer verstoort met het gebruik van jouw drone. Wanneer je die regels in acht neemt, zal je veel plezier kunnen beleven aan je drone!

http://www.dronekopen.nl