Rolleiclub
Image default
Arts / Photography

3d Tekenen: een leuke hobby voor kinderen

3d Tekenen: een leuke hobby voor kinderen

Het valt niet altijd mee kinderen bezig te houden in de weekenden of tijdens de schoolvakanties. Zeker als het weer koud of nat is, gaan kinderen zich snel thuis vervelen. Met een 3d pen voorkom je die verveling. Kinderen zijn nl. dol op 3d pennen en vinden tekenen met zo’n pen helemaal geweldig. Niet alleen de meisjes, maar ook de jongens kunnen hun creativiteit helemaal kwijt met zo’n pen. Er wordt naar hartenlust getekend en gewerkt aan vlinders, autootjes of een fiets. Hoe handiger ze worden met 3d tekenen, hoe meer mogelijkheden. bekijk alles bij de 3dPenClub.

Platte tekeningen

Omdat er zoveel mogelijk is met een printerpen, verveelt het 3d tekenen niet snel. Maar toch moet er wel eerst geoefend worden. Dat kan het beste met platte tekeningen. Er zijn talloze voorbeeldtekeningen te vinden op internet die kinderen kunnen gebruiken. Het begint dan met het overtrekken van de vorm. Zo leren ze hoe de pen werkt. Bochtjes maken, lijntjes trekken en kleurtjes met elkaar verbinden, daar begint het mee. Als dat eenmaal onder de knie is, dan kunnen ze gaan beginnen met 3d modellen. Ook hier zijn vele voorbeelden te vinden op internet.

Van bril tot minion

Een 3d model heeft een fundering nodig. Stel je wilt een kubus tekenen. Dan begin je eerst met een plat vierkantje. Vervolgens maak je er een nieuw laagje op en zo bouw je het model de lucht in. Ook bij het maken van 3d modellen is het zaak eenvoudig te beginnen. Bijvoorbeeld met een bril, die je eerst plat uittekent en vervolgens de delen aan elkaar monteert. Het plastic waarmee wordt getekend heet filament. Dit is er in vele kleuren. Filamenten worden vaak aangeboden in pakketten bestaande uit 10 of 20 verschillende kleuren. Zowel de 3d pennen als het filament zijn er in verschillende prijsklassen.

 

Gerelateerde artikelen

Paklijst voor een festival

Kantoor inrichten checklist

Wat betaal ik voor de loodgieter?